Solenergispecialister

Med fokus på kvalitet, säkerhet och trygghet!

Din solcellsanläggning, hemmabatterier eller elbilsladdare ska hålla över tid. Därför har vi på Solviq stort fokus på att alltid installera enligt gällande branschstandard, eller bättre! Det kanske låter som en självklarhet, men allt för ofta anlitas vi för att reparera andras misstag. Misstag som om det vill sig riktigt illa kan leda till person- och egendomsskada.

  • Vi har installerat hundratals solcellsanläggningar sedan 2018. Både för privatpersoner och företagare.

  • Vi installerar inom en 7 milsradie från Trollhättan och finns alltid nära till hands vid behov av service, reparation och underhåll.

Solviq - Alltid hela vägen!

Året 2017 började det komma mer och mer nyheter om solceller och hur de kan bidra till ett mer klimatsmart och ekonomiskt samhälle. Elektrikern och entreprenören Kenneth Skoog såg en möjlighet och tog den. Solviq skapades tillsammans med nuvarande VD Tomas Ivarsbo och Trollhättan hade fått sitt alldeles egna solcellsbolag.
År 2020 kliade det i fingrarna på Kenneth igen. Det resulterade i öppnandet av Sveriges enda och första fysiska solcellsbutik. Det är den butik vi idag kallar för EnergyStore by Solviq. Här kan du som kund se stora delar av vårt sortiment och få en fördjupad förståelse för hur ditt kommande solenergisystem kommer att fungera.
År 2022 var det ett ordentligt drag under galoscherna. Solenergi-hypen hade nått ut till slott och koja. Vi installerade som aldrig förr och satte procentuellt sett flest anläggningar av alla solcellsbolag i Trollhätteområdet.
År 2024 blev året då många solcellsbolag fick slicka sina sår efter den stora baksmällan 2023 då kunderna höll i pengarna på grund av inflation och höga räntor. Vi på Solviq gör som vanligt inte som alla andra utan anställer både fler säljare och montörer. 2024 blir även året då vi får ännu mer bevis på att vi är riktigt bra på det vi gör när vi vinner ett så kallat partneringavtal med Trollhättans stad. Vi gör det dessutom med full pott!

Våra montörer är certifierade av Svensk Solenergi!

Be om offert
EnergyStore by Solviq

Möt oss i vår EnergyStore by Solviq

Välkommen in till oss på Ladugårdsvägen 27 i Trollhättan. Har du inte möjlighet att komma in så går det naturligtvis bra att ringa eller skicka e-post också.

Tomas Ivarsbo

Medgrundare, VD och installationsansvarig som är vår (och andras) guru inom grön teknik.

Telefon: 0708 - 100 424

Thomas Larsson

Padelentusiast som projekterar och säljer solenergi i vår EnergyStore.

Telefon: 073 - 773 13 31

Niklas Andersson

Ansvarig för marknadsföring och Solviqs utseende.